Hankesuunnittelu ja esisuunnittelu

LVV-kuntotutkimukset (putkistojen kuntotutkimukset) ja tarvittavat lisätutkimukset saat kauttamme helposti. Katso lisätietoja viemäreiden lisäkuntotutkimuksesta, jonka avulla voi arvioida viemäreiden sisäpuolista korjattavuutta, esimerkiksi sukittamalla. Voimme kartoittaa ja rajata tarvittavat tutkimukset yhtiössänne, jotta vältytään turhilta tutkimuksilta tai siltä, että jotain oleellista jää tutkimatta.

Linjasaneerausten hankesuunnittelusta meillä on jo lähes 300 kiinteistön osalta kokemusta jo valmistuneista töistä. Voit katsoa referenssiluettelosta näitä suunnittelukohteita tarkemmin. Annamme mielellämme lisätietoja ja olemme tarvittaessa käyneet keskustelemassa hankesuunnittelutarpeestanne taloyhtiön hallituksen kanssa ja tarjoamassa kokemustamme käyttöönne.

Esisuunnitteluun kuuluu ehdottomasti vanhojen tasopiirustusten piirtäminen sähköiseen muotoon toteutussuunnittelun pohjiksi. Tämä on edullisinta tehdä erillisenä piirtämistyönä vanhojen piirustusten ja tehtyjen muutospiirustusten pohjalta jo hankesuunnitteluvaiheessa. Tarkemittaukset ja -piirustukset voidaan tehdä sitten myöhemmin, kun suunnittelija kiertää kaikki huoneistot ja tilat toteutussuunnittelun yhteydessä. Näin taloyhtiö voi säästää yhden ylimääräisen suunnittelijan kierroksen kiinteistöllä.

Alla olevassa mallissa on puuttunut osa tasopiirustuksista, mutta vanhojen piirustusten ja paikallatehdyn katselmuksen perusteella on voitu piirtää tarvittavat tasopiirustukset kaikkiin kerroksiin.

Vanha paperinen tasopiirustus               Uusi tasopiirustus

Vanha tasopiirustus on ensin paperisena ja huonokuntoisena.               Sama uudelleen piirrettynä, päivitettynä ja helposti muokattavissa.