Vapaata ja viihtyisää hyvässä ilmapiirissä, jos on uskominen TeknoPlanilla LVI-suunnittelijana työskentelevää Patrick Kähköstä. Tässä blogitekstissä otamme lyhyen katsauksen Patrickin uraan ja kokemuksiin TeknoPlanilla. Tule mukaan!
Putkimiehestä harjoittelijaksi ja unelmatyöhön LVI-suunnittelijaksi
Työtaipaleensa talotekniikan parissa Patrick Kähkönen starttasi talotekniikan perustutkinnolla ja sitä seuranneella putkimiehen työllä yli 10 vuotta sitten. Alusta asti Patrickin unelmana oli kuitenkin suunnittelijan ammatti, ja niinpä hieman myöhemmin, vuonna 2013, hän aloitti LVI-insinööriopinnot Helsingin Metropolia-ammattikorkeakoulussa.
Opintojen loppupuolella Patrick työskenteli urakointipuolella toisen työnantajan leivissä, kun hän bongasi TeknoPlanin työpaikkailmoituksen ja päätti hakea taloon harjoittelijaksi. Harjoittelijana TeknoPlanilla Patrick työskenteli noin vuoden verran. Valmistuttuaan Metropoliasta vuonna 2018 Patrickin paikka TeknoPlanilla vakinaistettiin ja roolikin muuttui harjoittelijasta LVI-suunnittelijaksi.
Nyt, marraskuussa 2022, Patrickilla on takana viiden ja puolen vuoden putki TeknoPlanilla, eikä loppua näy. ”TeknoPlanilla on hyvä olla, siksi olen täällä edelleen. Olen viihtynyt todella hyvin. Tämä on juuri sitä, mitä olen aina halunnut tehdä”, Patrick kertoo.
TeknoPlanilla ei uskota tiukkoihin työnkuviin
Patrickin työhön TeknoPlanilla kuuluu talotekniikkajärjestelmien, kuten putkien ja ilmanvaihdon, suunnittelua. Työnkuva itsessään on pysynyt samankaltaisena alusta asti, mutta kohteet ovat muuttuneet vaativammiksi kokemuksen karttuessa.
”Tunnen kuitenkin yhä olevani nuori suunnittelija TeknoPlanin suunnittelijoiden joukossa. Se on hyvä juttu, sillä talosta löytyy kokemusta ja apua aina tarvittaessa”, Patrick kertoo.
TeknoPlanilla töitä on peruskorjaushankkeiden suunnittelun, projektinjohdon ja valvonnan parissa. Suunnittelu on vienyt Patrickin sydämen, mutta hän kokee, että tehtävistä toiseen siirtyminen ja eteneminen on mahdollista jokaiselle, joka niin haluaa.
”Meillä kukin saa itse vaikuttaa siihen, millaisiin tehtäviin keskittyy, kunhan rooli vain istuu liiketoimintaan. Hierarkiaa on hyvin vähän. Olemme juuri sopivan kokoinen parinkymmenen tekijän joukko – emme pieni, muttemme suurikaan”, Patrick kuvaa.
”Kouluttautumismahdollisuuksiakin piisaa ja uutta saa opetella aina. Riittää, että ilmoittaa kiinnostuksestaan työnantajalle. Firman sisäisessä Teams-ryhmässä infoamme toisiamme koulutustilaisuuksista, messuista ja muista tapahtumista. Meillä halutaan, että kaikilla on ajankohtainen tieto alan käänteistä”, Patrick sanoo.
Työkulttuurin perustana ovat vapaus ja luottamus
TeknoPlanin työkulttuuria Patrick kuvaa mainioksi.
”Toimistolla keskustelemme kaikesta maan ja taivaan välillä, niin työasioista kuin muustakin. Viihdyn toimistolla ja olen siellä aina mielelläni. Työkaverit ovat huippuja, ja vanhemmilta suunnittelijoilta on hyvä kysyä apua asiaan kuin asiaan. TeknoPlan on hieno paikka olla töissä”, Patrick sanoo.
Vapaus ja luottamus mahdollistavat tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä.
”TeknoPlanilla on vapautta tehdä omaa työtä. Meillä on luottamusta molemmin puolin. Töitä saa tehdä tarvittaessa etänä, esimerkiksi itse olen tänään autojuttujen takia kotona.”
”Parasta minulle TeknoPlanilla onkin työ- ja vapaa-ajan balanssi. Plus- ja miinustuntien avulla voin vaikuttaa työaikoihini vapaammin. Minulle se tarkoittaa sitä, että voin viettää aikaa alle kouluikäisten lasteni kanssa ja tehdä pidempää päivää silloin, kun se istuu aikatauluihini”, Patrick sanoo.
”Myös palkkaus ja edut ovat mielestäni hyvät, mutta minulle ne ovat tässä elämäntilanteessa toissijaisia. Tärkeintä on, että voin järjestää työni niin, että aikaa riittää perheelle!”
Haluaisitko tulla mukaan porukkaamme? Täältä voit lukea lisää urasta TeknoPlanilla.