Hanke- ja esisuunnittelu

Hankesuunnittelu on koko korjaushankkeen tärkein suunnitteluvaihe, jota ilman suuria remonttihankkeita ei tulisi käynnistää. Hankesuunnittelun yhteydessä tehdään suurimmat ja tärkeimmät päätökset, joita ei enää toteutussuunnittelussa – saati itse rakentamisvaiheessa – voida helposti korjata.

Hankesuunnittelussa käydään läpi rakennusten nykyinen tekniikka ja kartoitetaan muun muassa lämmityksen, viemäreiden ja ilmanvaihdon kunto.

Esisuunnittelu on hankesuunnittelua kevyempi ja se tehdään yleensä toteutussuunnittelun yhteydessä, jos hankesuunnittelu on esimerkiksi remonttihankkeen pienen koon vuoksi jätetty tekemättä.

Teemme hankesuunnitteluita sekä esisuunnitteluita linjasaneeraus- sekä julkisivuprojekteihin. Räätälöimme suunnittelemiemme ratkaisuiden sisällön ja laajuuden aina taloyhtiökohtaisesti ja asiakasta kuunnellen.

Olemme tehneet taloteknisiä suunnitelmia ja asiantuntijatöitä jo yli 1 000 kohteeseen. Annamme mielellämme lisätietoja, tulemme keskustelemaan hankesuunnittelutarpeestanne taloyhtiön hallituksen kanssa ja tarjoamme vankkaa kokemustamme käyttöönne.

Yhtenä suurena etuna kokemuksessamme sekä perusteellisissa suunnitelmissamme on se, että suunnitelmat tehdään niin yksityiskohtaisesti, ettei myöhempiä lisäkuluja tule. Kun meiltä tilaa hankesuunnitelman, esisuunnitelman tai esiselvityksen, on remontin budjetti selvillä jo alusta asti. 

Hankesuunnittelu käytännössä

Suurempien korjauskohteiden hankesuunnittelu käynnistetään infotilaisuudella, jossa kerrotaan osakkaille hankkeen tavoitteista ja etenemisestä sekä mahdollisuuksista, joita tarkastellaan hankesuunnittelun aikana.

Tässä asukaslähtöisessä suunnitteluvaiheessa annetaan osakkaille asunto-osakeyhtiölain edellyttämät vaikutusmahdollisuudet elämäntilanteensa ja varojensa mahdollistamaan toteutusratkaisuun. Annetut korjaussuositukset perustuvat aiemmin tehtyihin tutkimuksiin.

Hankesuunnittelun tuloksena annamme suosittelemastamme vaihtoehdosta kustannusarvion, kokemuksiimme perustuvan aikatauluehdotuksen sekä vertailun muuhun kyseeseen tulevaan vaihtoehtoon.

Hallituksen hyväksyttyä hankesuunnitelman, suunnittelijamme esittelee sen infotilaisuudessa yhtiölle. Seuraavassa vaiheessa hallitus esittää kyseisen raportin yhtiökokoukselle päätöstä varten hyväksyttäväksi koko tulevan korjaussuunnittelun rungoksi ja hakee valtuutusta suunnittelun käynnistämiseksi. Vanhat ARK-tasopiirustukset kannattaa viimeistään tässä vaiheessa piirrättää sähköiseen .dwg-muotoon suunnittelupohjiksi.

Viemäreiden lisäkuntotutkimus

Suunnittelutyön yhteydessä suosittelemme tehtäväksi viemäreiden lisäkuntotutkimuksen etenkin sellaisissa kohteissa, joissa LVV-kuntotutkimusta ei ole vielä tehty ja joissa voi olla mahdollista tehdä viemäreiden kunnostus sisäpuolisesti.

Tavanomaisten LVV-kuntotutkimusten ultraääni- ja röntgentekniikalla tehtävien paksuusmittausten lisäksi tutkimusta kannattaa täydentää asuntoviemärikuvauksilla ja näytepalojen ottamisella. Ainetta rikkomattomat paksuusmittaukset eivät yksin anna oikeaa kuvaa viemäreiden kunnosta ja mitä tarkemmin tutkittu, sitä tarkemmin voimme suunnitella.

TeknoPlan juna

TeknoPlan-juna havainnollistaa putkiremontin kulun vaihe vaiheelta. Junan kyydissä matkaavat hallitus, isännöitsijä sekä hankkeen toteuttajakumppani koko putkiremontin ajan.

Osoitteessa Runeberginkatu 63 tehtiin kokonaisvaltainen putkiremontti ja päiväkodin pintaremontti.
Helsingin Kruununhakaan on rakenteilla Suomessa ennennäkemätön luksushotelli, joka avataan vierailijoille joulukuussa 2023. TeknoPlan toimii massiivisen hankkeen rakennustöiden päävalvojana.
41 talon ja 846 asunnon yhteisurakan hankesuunnittelu ja toteutussuunnittelu olivat massiiviset projektit. Vaikka taloyhtiöt toteuttavat putkiremontin yhteishankkeena, voivat talot kuitenkin tehdä omia itsenäisiä ratkaisujaan ja poiketa yhteissuunnitelmista.
Kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokas Grönqvistin talo remontoitiin aikaansa kunnioittaen. Vanhat tilat sekä museoviraston rajoitukset toivat omat haasteensa hankkeeseen, mutta näitä haasteita oli suorastaan kiehtovaa ratkoa.

Lue lisää muista palveluistamme

Linjasaneeraus

20 hengen tiimimme on tehnyt linjasaneerauksia satoihin kohteisiin. Suunnittelemme projektit perusteellisesti ja olemme tunnettuja siitä, että laskemamme budjetit eivät pauku.

Projektinjohto, rakennuttaminen ja valvontapalvelut

Projektinjohdon palvelumme kattavat uudis- ja korjaushankkeiden sekä linjasaneerausten rakennuttamispalvelut ja valvonnan.

Suunnittelu LVI, RAK, SÄH, ARK

Teemme suunnitelmat asiakasystävällisesti ja räätälöidysti kohdetta, sen historiaa ja asukkaita kuunnellen.

Linjasaneeraus

20 hengen tiimimme on tehnyt linjasaneerauksia satoihin kohteisiin. Suunnittelemme projektit perusteellisesti ja olemme tunnettuja siitä, että laskemamme budjetit eivät pauku.

Projektinjohto, rakennuttaminen ja valvontapalvelut

Projektinjohdon palvelumme kattavat uudis- ja korjaushankkeiden sekä linjasaneerausten rakennuttamispalvelut ja valvonnan.

Suunnittelu LVI, RAK, SÄH, ARK

Teemme suunnitelmat asiakasystävällisesti ja räätälöidysti kohdetta, sen historiaa ja asukkaita kuunnellen.