Hankesuunnittelu on koko korjaussuunnittelun tärkein suunnitteluvaihe, jota ilman putkiremonttihanketta suurissa tai ryhmäkorjauskohteissa ei tulisi käynnistää. Sen yhteydessä tehdään suurimmat ja tärkeimmät päätökset, joita ei enää toteutussuunnittelussa, saati sitten itse rakentamisessa voida helposti korjata.
Hankesuunnitteluvaiheessa ei vielä paneuduta yksityiskohtaiseen toteutussuunnitteluun. Suurempien korjauskohteiden hankesuunnittelu on hyvä käynnistää infotilaisuudella, jossa kerrotaan osakkaille hankkeen tavoitteista ja etenemisestä sekä mahdollisuuksista, joita tarkastellaan hankesuunnittelun aikana. Tämä on mitä suurimmassa määrin asukaslähtöinen suunnitteluvaihe, jossa osakkaille annetaan asunto-osakeyhtiölain edellyttämät vaikutusmahdollisuudet elämäntilanteensa ja varojensa mahdollistamaan toteutusratkaisuun. Annetut korjaussuositukset perustuvat aiemmin tehtyihin tutkimuksiin.
Hankesuunnittelun tuloksena TeknoPlan antaa suosittelemastaan vaihtoehdosta tarkasteluajan toteutuneiden urakoiden tietoihin perustuvan kustannusarvion ja kokemuksiinsa perustuvan aikatauluehdotuksen sekä vertailun muuhun kyseeseen tulevaan vaihtoehtoon. Hallituksen hyväksyttyä hankesuunnitelman, esittelee suunnittelija sen infotilaisuudessa yhtiölle. Seuraavassa vaiheessa hallitus esittää ko. raportin yhtiökokoukselle päätöstä varten hyväksyttäväksi koko tulevan korjaussuunnittelun rungoksi ja hakee valtuutusta suunnittelun käynnistämiseksi. Vanhat ARK-tasopiirustukset on viimeistään tässä vaiheessa hyvä piirrättää sähköiseen .dwg-muotoon suunnittelupohjiksi.
Hankesuunnittelun kevyempänä vaihtoehtona esisuunnittelu (nykyään puhutaan myös hanketarveselvityksestä eli hankekuvauksesta), joka nopeuttaa toteutussuunnittelun aloittamista hankesuunnittelun ajankäytön verran.
Esisuunnittelussa selvitetään linjasaneerauksen eri toteuttamisvaihtoedot.
Rakennuksen ikääntyessä myös sen teknisten järjestelmien tavoitekäyttöikä saavutetaan ja järjestelmiä on uusittava tai korjattava. LVV-kuntotutkimuksen avulla saadaan ennakoivasti selville lämpö-, käyttövesi- ja viemärijärjestelmien tutkimushetken kunto ja korjaustarve. Korjaustarvearvio perustuu katselmuksiin, kuvauksiin ja mitattuihin tietoihin ja niitä voi täydentää näytepaloista tehtävillä lisätutkimuksilla.
Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö!