Blogi

Rivitaloyhtiön piha ja rakennuksia

Milloin putkiremontti on syytä tehdä?

Putkiremontti on nimensä mukaisesti remontti, jossa uusitaan tai korjataan talon putket – niiden sisäiset ja ulkoiset kulumat sekä vuodolle altistavat viat. Mutta milloin se kannattaa tehdä? Ja mitkä merkit kertovat, että putkiremonttiin olisi syytä ryhtyä?

Lue artikkeli
Taloyhtiön piha, jossa näkyy puita ja leikkipaikka sekä ympärillä kerrostalo

Aurinkosähköjärjestelmän mitoittaminen taloyhtiöön

Ekologinen, toimintavarma ja taloudellinen aurinkosähköjärjestelmä on taloyhtiölle melko riskitön investointi – etenkin silloin, kun se on mitoitettu oikein. Tässä blogitekstissä esittelemme aurinkosähköjärjestelmän mitoittamiseen suunnitellun laskentatyökalun, jonka avulla voidaan tarkastella järjestelmän soveltuvuutta taloyhtiöön.

Lue artikkeli
Henkilä pöydän ääressä suunnittelemassa taloyhtiöremonttia

Osakkaan vaikutusmahdollisuudet taloyhtiön remonttiin

Kuinka taloyhtiöremonteista päätetään? Minkä verran yksittäinen osakas voi vaikuttaa taloyhtiön remonttisuunnitelmiin? Entä voiko osakas kieltäytyä taloyhtiöremontista? Tässä artikkelissa käsittelemme osakkaan vaikutusmahdollisuuksia taloyhtiön remonttiin muun muassa edellä mainittujen kysymysten kautta.

Lue artikkeli
TeknoPlanilaisia suunnittelemassa linjasaneeraushanketta

Mitä projektinjohtaja ja valvojat tekevät, ja miksi heistä on hyötyä linjasaneerauksessa?

Maanrakennuslaissa vaaditaan, että tilaajalla täytyy olla ammattitaitoinen henkilöstö vetämässä linjasaneeraushanketta. Joskus osaamista voi löytyä taloyhtiön hallituksen sisältä, mutta useimmiten avuksi on palkattava hanketta vetävä projektinjohtaja ja urakan suorittamista valvovat valvojat. Ammattilaisten kanssa linjasaneerauksella on selkeästi paremmat onnistumisen mahdollisuudet.

Lue artikkeli